Transportmidler i Skovlund
©
4.4 km

Transportmidler i Skovlund

Til alle tider har vi haft brug for at flytte os rundt hurtigere og nemmere end vi selv kan. Her nogle af de transportmidler vi har brugt lokalt i Skovlund.

Førstelærerfamilien, Jens Kristensen på køretur med døtrene Magda og Kamma på bagsædet. Køretøjet ses foran den gamle stråtækte Skovlund Skole 1904.

Frihedskæmpere ved befrielsen 5. maj 1945

3 frihedskæmpere fra Skovlund på gårdspladsen på Breumgaard ved befrielsen 1945. Gunnar Markussen der arbejdede på gården, ses siddende på bilens kofanger.

Poul Skriver Svendsen på Motorcykel, Niels Dejbjerg Jakobsen og Nicolai Jakobsen stående ved bilen.

Pastor Lykke besøger børnekolonien på Lund Skole

Børn ses her i "Pastor Lykkes" bil da han var på besøg på børnekolonien, med børn fra København (Sundholm) der er på sommerophold i Lund Skole. Igennem 1930-erne var der flere år "Børnekoloni" på Lund Skole.

Købmand Johannes Nielsen og Ford Z377

Købmand i Skovlund, Johannes Nielsen, ses her ved en Ford med nummerplade Z377, bemærk bilen er påmonteret generator og skorsten. På taget er der madrasser mv. Der sidder en bag rattet og en på bagsædet.

1940-1945

Sidste tog fra Mølby Station i Skovlund 1972

Toget fra Varde/Grindsted banen holder ved Mølby station, i Skovlund. I gavlen på stationsbygningen ses dørene til dame/herre toiletter. Den lille udbygning er der billetsalg og postkontor og efter skiltet er indgang til ventesalen.

I baggrunden ses "Ankers Hus" på Syrenvej 6 og helt til venstre i billedet ses en stabel gamle sveller.

Hans Henrik Husted på sin BSA motorcykel

Hans Henrik Husted på sin BSA motorcykel ca. 1935-40. Han havde senere vognmandsforretning i Borgergade 12, Skovlund. Hans hustru, Emma Husted, drev handel med sæbevarer fra Tatol. De solgte huset omkring 1957 og flyttede til Krusbjerg.

Skovlund Sognearkiv / Ansager Lokalhistorisk Arkiv