Moden skifter - også i Skovlund
©
4.3 km

Moden skifter - også i Skovlund

Vi afkoder hurtigt en person gennem påklædningen. Mange håndværkere har sin egen klædedragt af praktiske grunde. Desuden bruges påklædningen til at signalere hvilken social status, man har i samfundet.

Tiderne skifter og dermed også mode og påklædning:

Hvepsetalje forsvandt forsvandt omkring 1910 og kjolens talje flyttede til under brystet. I 1920'erne opstod en ny drenget og sporty mode. Kvindernes ben blev nu endelig synlige og håret kortklippet.

I 1930'erne dominerede elegante, trekvartlange kjoler. Lange hjemmepyjamas, strand- og skibukser til kvinder var den store nyhed. Under 2. Verdenskrig blev bukser hverdagstøj for kvinderne. Til mænd var jakkesættet fra 1920'erne den accepterede, klassiske påklædning.

Efter 2. verdenskrig blev kjolens længde sænket, taljen strammet op og brysterne fremhævet. I 1960'erne opstod den lårkorte mode og et enkelt design var fremherskende. I 1970'erne, hvor kvindebevægelsens og ungdomsoprørets antimode satte dagsordenen for begge køn, blev cowboybukserne en moderne uniform.

Trekvartlange kjoler

Fire smarte unge damer fra Skovlund i tidens moderne trekvartlange kjoler. Nederst til højre formentlig Kirsten Marie Breum Ankersen.

Skønnet datering 1938-1942.

Boghandler og hattemager

Karen Kristensen købte i 1919 Borgergade 3 og indrettede butik med udstillingvindue, hatte og modeforretning. I løbet af få år fik Karen Kristensen forhandling af bøger gennem forlaget Lohse og drev bog-, papir og legetøjshandel indtil 1961.

Her viser hun de nyeste hatte frem i sin baghave i 1920.

"Ingrid og Lillebror" i fjernsynet

Børnene er forsamlet i stuen på gulvet foran fjernsynet hos lærerfamilien Bjerregaard, for at se "Ingrid og Lillebror". Familien boede på Svinget 3, Skovlund. Billedet blev sendt ind til Danmarks Radio og vist i TV programmet "Ingrid og Lillebror". April 1966.

Hjemmesyet gymnastikdragt

Jysk mesterskabshold i håndbold, fra Skovlund K.F.U.K. Håndboldturnering ca. 1950. Dragten er hjemmelavet og Skovlund Sognearkiv har en dragt liggende, hvis du er blevet inspireret til at sy en magen til.

Skovlund Sognearkiv / Ansager Lokalhistorisk Arkiv