Kvie Sø - Hedens Riviera
©
2.9 km

Kvie Sø - Hedens Riviera

En sommerdag i begyndelsen af 1930 kom der nogle folk cyklende fra Grindsted til Kvie Sø. For at komme til søen, måtte de cykle forbi gården Søknude og videre ad en markvej. Den daværende ejer af Søknude, landmand Niels Peter Larsen, øjnede en mulighed for at tjene penge og sendte bud efter nogle forfriskninger ved bageren i Ansager.

Efter flokkens besøg steg trafikken af badegæster og i 1932 lod Niels Peter Larsen derfor opføre en pavillon, så badegæsterne kunne komme ind at sidde og nyde deres mad og drikke.

Kvie Sø - Hedens RivieraAnsager Lokalhistoriske Arkiv ©

Iskørsel på søen

I 1960erne blev det populært at køre iskørsel på Kvie Sø. Kolde vintre gjorde isen farbar med bil. Der blev enkelte år afholdt deciderede billøb så søen.

Oftest blev den private bil fyldt med familien og så gik turen til Kvie Sø med børnene på bagsædet. På Isen blev der trykket på speederen, og så gik det ellers derudad.

Hedens Riviera

I 1960'erne havde Kvie Sø sin storhedstid som badesø. Folk fra nær og fjern valfartede til den lille jyske perle på heden. I 1965 ryddede Kvie Sø forsiden af "UDE OG HJEMME" og en 4-sidet reportage beskrev stedet som Den Jyske Riviera midt ude på heden. Tusindvis af badegæster kom til søen hver dag i sommersæsonen.

Skovlund Sognearkiv / Ansager Lokalhistorisk Arkiv